Hur öppnar man word om inte har Microsoft Office?!

Vad gör man om någon skickar ett word dokument och du har inte word? Jag personligen har inte investerat i Microsoft Office för att jag kan inte motivera kostnaden. Just för att Google tillhandahåller liknande tjänster kostnadsfritt. Men hur gör man då om någon skickar word?

Som med allt finns det många olika sett. Och jag tänkte dela med mig av 2. Båda är kostnadsfria.

Installera ett program

Open office är likt word med den stora skillnaden att det är open source (det är gratis och alla kan vara med att utveckla det). När du har laddat ner det och installerat kan du använde det som ett alternativ till word och även öppna filer som excel-ark och andra dokument med det programmet.

Använd dig av Google drive

Det andra alternativet som jag använder mig av mycket är att lägga upp filen i Google drive. Efter det kan du både redigera och läsa word-filen. Men för att inte krångla bort mig och dig i ord så tänkte jag jag visar i en film.

När du skickar filer själv använd pdf-formatet istället

Jag själv brukar inte tänka på det för att det sitter nu i min ryggrad. Men för att göra det så lätt som möjligt för den som ska ta del av din fil så spara den alltid till pdf. Ibland i menyn kan det heta exportera den till pdf. Det är en typ av fil som kan öppnas av alla datorer utan att behöva ha installerat ett visst program. För att alla webbläsare kan läsa in och visa det i sitt fönster och alla datorer i dag har en webbläsare installerat från grunden.

Sammanfattning

Det går att öppna filer som du inte har programmen till. Men det kan vara lite krångligare och om du själv ska skicka filer använd pdf så vet du att mottagaren kan öppna filen utan att gå genom massa extra steg.

Vill du läsa mer?!

2 Kommentarer

 1. Lisa Ι Sveriges fetaste modeblogg

  Hej, jag har försökt att ta bort no-follow länkar på min blogginlägg på blogg.se, hur fixar jag tex do-follow i ett blogginlägg?
  Länken får ej märkas upp som så kallad ”no-follow”.

  Svara
  • Johanna

   Hej Lisa. tyvärr så kan du inte längre göra något åt no-follow länken. Blogg.se är den som sätter standarden för det. Det enda sättet att slippa dom där no-follow är att blogga på egen plattform.

   Vill du läsa lite mer om dofollow och nofollow hittar du ett inlägg om det här.
   https://bergsrodesign.se/nofollow-dofollow-och-vanlig-lank-vad-anvander-du-till-vad/

   Tyvärr kan jag inte hjälpa dig mer så länge du bloggar på en portal.

   Ha en superfin dag

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0