3 betydande böcker när du ska bygga upp din närvaro

En av de största hemligheterna bakom min närvaro är 3 böcker som inte alls handlar om hur man ska göra på webben. Utan sanningen är att lyckas på webben tror jag handlar mer om att göra saker. Inte skapa sig själv ett förstorat ego, för ett sårat ego kan sätta stopp för mycket. Är min tro men dessa böckerna har hjälpt mig att att bygga något jag aldrig trodde att jag kunde. 

Innan vi går in på dom faktiska 3 böckerna så kanske vi ska sätta det i relation med hur mycket jag läser. Jag läser runt 100 böcker per år så jag har många att jämföra med och dessa är verkligen grädden i moset eller på toppen av din varma choklad. Okej okej, du ska få dom! (En liten varning jag läser flest böcker på engelska)

Ge dig gåvan av att vara klar

Finish: Give Yourself the Gift of Done av Jon Acuff.

Den fick mig att se hur man kan sätta mål utan att överdriva och vikten som är att man faktiskt når sina mål.

Nyckelpunkterna jag tog med mig:

 • När du inte genomför ett mål du har satt för dig själv är det ett brutet löfte till dig själv. Och om du inte kan lita på dig själv så kan du inte lita på någon annan.
 • Sätt dina mål och sedan dela dom i hälften. Inga undantag, ge dig möjligheten att lyckas.
 • Att det som ofta står i vägen är perfektionismen.
 • Det som skiljer dom som gör klart sina mål och dom som inte. Är vad man gör efter att man har brutit sin ”streak” eller sekvens. Som att gå till gymmet varje dag och sedan kommer den dagen då du inte går. Vad gör du sedan? Går du tillbaka och fortsätter eller är det lättare att nu missa fler dagar?!

Våra vanor som kan stå knut på oss

Denna boken finns på engelska och svenska.
The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business (Vanans makt : varför vi gör som vi gör och hur vi kan ändra på det ) av Charles Duhigg.

Att ändra en vana själv kan vara något av det jobbigaste som finns. Det läskiga är att det tycks vara mycket lättare för utomstående att ändra på dom åt oss.

Nyckelpunkterna jag tog med mig:

 • Att vanor utlöses av en ”trigger” eller händelse som visa grönt ljus på en kö av saker som vi kommer att göra.
 • Man kan inte ta bort vanor men man kan programmera om sitt gröna ljus så att man gör något annat.
 • Våra hjärnor kommer alltid att vilja välja vägen där vi får snabbast återbäring på våra ansträngningar. Tricket är att själv aktivt lägga in snabb återbäring längs vägen när det är mål som tar längre tid att forma.
 • Hjärnan bryr sig inte om hur den får belöningen bara att den får de.

Vad är ditt varför?!

Finns på engelska och svenska.
Start With Why (Fråga först varför : hitta din mening och inspirera till handling ) av Simon Sinek 

Det kan vara så lätt att bara hänga med. Att göra som alla andra eller göra sånt man tror att man måste. Men det är inte sant, vi måste hitta vårt varför till varför vi gör saker.

 • Det är lättare att driva genom och kämpa för sina mål om man vet varför man göra det.
 • För att känna att man gör något meningsfullt måste man klura ut varför man gör det.
 • Om man inte har ett skäl till att göra det man gör kan man ofta känna som att det fattas nått. Och det är lätt att fastna i om jag bara kommer hit så kommer jag bli lycklig.
 • Den hjälper dig att titta på skälen bakom det du gör och rensar upp det som du faktiskt egentligen inte vill göra.

Sammanfattning

Jag tror att hitta ett bra sätt att vara närvarande på webben handlar om att hitta sitt varför, skapa sina mål och driva genom dom för att skapa en vana kring skapandet. Att vara kreativ och få utlopp för det budskapet vi vill dela med oss av. Alla som tycker det är flummigt räcker upp en hand! Det är flummigt och jag tror inte att det som gör oss till bra publicister på webben handlar om tekniken utan förståelsen om oss som använder den!

Och tekniken hjälper oss att sprida det.

Vill du läsa mer?!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0